Venkel-saffraansoep met gerookte paling

Venkel-saffraansoep met gerookte paling

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke venkel-saffraansoep met gerookte paling is een verrukkelijk voorgerecht. De soep is gemaakt van venkel en wordt goed op smaak gebracht met saffraan. De gerookte paling geeft extra smaak aan dit gerecht!

25 min bereiden

tussengerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Venkel-saffraansoep met gerookte paling op tafel.

  1. Was de aardappelen en winterwortel en snijd ze in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de venkel en snijd ook in grove stukken. Snijd ook de geschilde aardappelen in grove stukken.
  2. Verwarm de olijfolie in een ruime pan en voeg de gesneden groenten en aardappel toe. Fruit minimaal 3 minuten op hoog vuur.
  3. Blus af met de wijn en bouillon en voeg de saffraan toe. Laat de soep minimaal 40 minuten op laag vuur sudderen.
  4. Bak ondertussen de soezenrekjes. Verwarm de oven voor op 200C hete lucht. Verwarm de boter met het water in een steelpan. Zodra dit gekookt heeft de pan van het vuur nemen en de gezeefde bloem en het zout toevoegen. Plaats de pan terug op het vuur en laat dit deeg op laag vermogen al roerende 2 minuten doorgaren. Neem de pan van het vuur roer de eieren door. Doe het beslag in een spuitzak en spuit kruiselings dunne stroken op de bakplaat (bakplaat eerst dun insmeren met olie). Bak de beslagroosters 12 minuten in de oven.
  5. Pureer de soep en breng verder op smaak met peper en zout. Snijd de gerookte paling in dunne reepjes. Leg in ieder bord een schepje van de palingreepjes in het midden. Schep de soep er omheen. Garneer met een theelepel crème fraîche en leg hierop een stukje van het soezenrooster. Garneer met een takje groen (peterselie, selderij of kervel).
eet smakelijk