Bloemkoolsoepje

Bloemkoolsoepje

Smulweb imageSmulweb

Een zachte en smaakvolle bloemkoolsoep. Voeg crème fraîche, geroosterde amandelen, een snufje zout, peper en fijngesneden verse peterselie toe en je hebt een perfect voorgerecht voor elk diner. Serveer de soep met vers brood en geniet!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoepje op tafel.

  1. Maak de bloemkool schoon, verwijder de stronk en snijd hem in grote roosjes. Snijd de prei, ui, wortel en knoflook fijn.
  2. Verwarm een drupje olijfolie in een grote soeppan en bak alles wat je hebt gesneden even aan.
  3. Voeg 3 liter water en laurierblaadjes toe aan de pan en breng het geheel tegen de kook aan. Laat dit een half uur staan om te trekken.
  4. Zeef de bouillon door een zeef met theedoek. Laat de bouillon iets inkoken en voeg de bloemkool toe aan de pan. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Voeg crème fraîche, geroosterde amandelen, een snufje zout, peper en fijngesneden verse peterselie toe en roer dit door de soep.
  6. Proef de soep voordat je het serveert aan je tafelgasten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kerst Desserts