Romige stamppot groene kool met champignons en spekjes

Romige stamppot groene kool met champignons en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een zachte en romige stamppot van groene kool met champignons en spekjes. De mosterdroom maakt dit klassieke gerecht écht bijzonder. Gegarandeerd genieten bij iedere hap.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige stamppot groene kool met champignons en spekjes op tafel.

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in vieren. Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren, verwijder de stronk. Snijd de kool in smalle repen. Was de kool en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Los het bouillonblokje op in 1/4 liter water. Klop de mosterd door de slagroom.
  2. Kook de aardappels gaar in water met zout.
  3. Verhit 1 eetlepel olie of boter in een grote pan. Bak hierin de spekreepjes lichtbruin en knapperig. Voeg de uien en de knoflook hieraan toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg de gesneden kool hieraan toe. Schep alles goed door elkaar. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de kool niet langer dan 10 minuten koken. Laat de kool uitlekken in een vergiet.
  4. Bak ondertussen de champignons knapperig en bruin in de rest van de olie of boter. Kruid de champignons met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder. Giet de mosterdroom bij de champignons en laat een klein beetje inkoken.
  5. Giet de gare aardappelen af. Laat ze even goed droog stomen en stamp de aardappelen fijn. Roer de kool en het grootste deel van de champignons door de aardappelen. Is de stamppot iets te droog voeg er dan een scheutje melk aan toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Kool Groene kool