Stoofperen met port honing en kaneel

Stoofperen met port honing en kaneel

Smulweb imageSmulweb

Zin in een zoet dessert? Probeer dan deze stoofperen met port honing en kaneel. Een heerlijk warm toetje voor op een koude winterdag.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofperen met port honing en kaneel op tafel.

  1. Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Doe de stoofperen in een pan. Voeg de port, honing en kruiden toe en breng alles rustig aan de kook.
  3. Laat de peren op een lage warmtebron ongeveer 60 minuten stoven en controleer tussendoor of de peren al gaar zijn.
  4. Als de peren gaar zijn, haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een schaal.
  5. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het ongeveer de helft is en stroperig is geworden.
  6. Giet het ingekookte vocht over de peren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden