Venkelsoep met tomatensalsa

Venkelsoep met tomatensalsa

Smulweb imageSmulweb

Zin in soep? Probeer dan deze venkelsoep met tomatensalsa! Een heerlijke combinatie van smaken die je niet gauw vergeet. Smaakt goed op elke gelegenheid.

15 min bereiden

soep

15 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Venkelsoep met tomatensalsa op tafel.

  1. Venkelgroen fijnsnijden en bewaren. Venkelknollen in dunne repen snijden.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg venkel, chilipepertje en dragon toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur 30 minuten trekken.
  4. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in brunoise. Meng met wat venkelgroen en gehakte munt en breng op smaak met peper en zout.
  5. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de pastis, citroensap en slagroom erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de tomatenmix.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Sauzen Tomatensalsa