loempias met garnalen

loempias met garnalen

Smulweb imageSmulweb

Loempias gevuld met garnalen, wortel, shiitake, bosui en taugé. Serveer met sojasaus of zoete chilisaus. Eenvoudig thuis te maken en perfect als snack of voorgerecht.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke loempias met garnalen op tafel.

  1. Verhit de olie en roerbak hierin de gember, de knoflook, de bosui, de wortel en de shiitakes 1-2 minuten.
  2. Bak de garnalen 1 minuut mee en schep de taugé erdoor. Laat 5 minuten afkoelen.
  3. Leg een loempiavel op het werkblad en schep ± 2 el vulling onderaan het vel. Vouw de zijkanten erover en rol vervolgens het loempiaatje op. Herhaal dit tot alles op is.
  4. Verhit ruim olie in een frituurpan of wok tot 180˚C en bak de loempia's goudgeel en knapperig.
eet smakelijk