Gevulde japanse misosoep

Gevulde japanse misosoep

Smulweb imageSmulweb

De zachte smaak van misosoep gecombineerd met de kruidige shiitakes, geven deze gevulde Japanse misosoep een overheerlijke smaak. Met tofu, champignons, en lente-uitjes. Een hartverwarmend soepje.

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde japanse misosoep op tafel.

  1. Laat de tofu uitlekken en snijd deze in blokjes. Maak de champignons en shiitakes schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes uit de shiitakes en snijd de champignons en shiitakes in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  2. Verwarm de olie in een kookpan. Roerbak de paddenstoelen 3 minuten. Voeg de tofu toe en bak nog 1 minuut.
  3. Giet 415 ml kokend water en de inhoud van de zakjes miso soep in de pan. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  4. Roer vlak voor het serveren de rijstwijn en de lente-uitjes door de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep