Tiroler grostl

Tiroler grostl

Smulweb imageSmulweb

Een typisch Oostenrijks gerecht dat je ‘s winters goed kan gebruiken. De Tiroler Gröstl. Een roergebakken gerecht van aardappel, spek, ui en ei. Lekker pittig gekruid!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Tiroler grostl op tafel.

  1. Bak de spekjes in boter.
  2. Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil.
  3. Snijd de ui in kleine stukjes.
  4. Schil de gekookte aardappelen.
  5. Bak de uistukjes (niet te lang).
  6. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  7. Voeg de aardappelplakjes en de spekblokjes toe. Regelmatig het geheel omscheppen. Laat de aardappelen goudbruin worden.
  8. Breng het geheel op smaak met peper, zout en marjolein.
  9. Bak de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe.
  10. Schep de Gröstl op de borden en strooi er wat peterselie overheen. Bovenop ieder portie een gebakken spiegelei leggen en klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei