Nieuw ouderwets draadjesvlees

Nieuw ouderwets draadjesvlees

Smulweb imageSmulweb

Het lekkerst is om het stoofvlees eerst een dag in de koelkast te laten marineren. Met grove peper, steranijs, gember, mango en ananas marineer je het vlees. Bak het vlees in margarine en voeg hete kruiden bouillon toe. Laat het vervolgens nog een uur garen op laag vuur, voeg de overige mango en ananas toe. Zo lekker was draadjesvlees nog nooit!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Nieuw ouderwets draadjesvlees op tafel.

  1. Het lekkerst is om het stoofvlees eerst een dag in de koelkast te laten marineren.
  2. Snijd de kop en de staart van de ananas, snijd de schil rondom weg, snijd in parten, verwijder de harde kern en snijd daarna in blokjes.
  3. Schil de mango, snijd het mangovlees rond de pit weg en daarna in blokjes.
  4. Snijd het stoofvlees in gelijke stukken. Marineer met grove peper uit de molen, een snufje zout, 2 eetlepels olijfolie, de steranijs, wat plakjes gember, een kwart van de mango en een kwart van de ananas. Even goed met elkaar mengen en afgedekt in een schaal in de koelkast laten marineren.
  5. Zet een braadpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Smelt de margarine en bak het vlees kort rondom aan. Voeg nu hete kruidenbouillon toe en dek de braadpan af met een deksel.
  6. Zet de pan op een klein pitje, want het mag niet koken. Na ongeveer een uur stoven de rest van de ananas en mango toevoegen. Laat het geheel nog een uurtje verder gaar stoven op laag vuur. Langer mag natuurlijk ook.
  7. Zo lekker was draadjesvlees nog nooit!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje