- 2000 g Eend
- 30 ml Calvados
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Wilde eend met appeltjes en calvados-saus op tafel.
- Laat een klont margarine smelten, bij voorkeur in een braadpan. Bak de eenden hierin aan elke kant mooi goudbruin. Bestrooi de eenden binnenin met peper en zout. Bekleed daarna de borsten van de eenden met het spek en voeg een deel van de gevogeltefond erbij. Laat de vogels gedurende 40 tot 60 minuten stoven. Voeg indien nodig regelmatig een beetje gevogeltefond toe.
- Schil de appels, snijd ze in parten, en verwijder de klokhuisdelen. Leg de appelparten gedurende de laatste 10 minuten bij de eenden. Voeg ook de appelcider toe en schenk de Calvados over de eenden.
- Neem de eenden uit de kom. Voeg de room toe aan de saus en controleer de smaak. Kruid eventueel bij of voeg er één van de vloeistoffen naar smaak toe. Bind de saus, indien nodig of gewenst.
- Versnijd de eend en serveer.