Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige preisoep met kaas en champignons op tafel.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snij de 2 flinke preien in grove stukken en was deze goed. Snij het witte en lichtgroene gedeelte van de andere prei in smalle ringetjes en was ook deze prei goed.
- Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Verhit de olie. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
- Voeg de aardappelblokjes en de grof gesneden prei hieraan toe. Roer goed door en doe er 1 ½ liter water en de bouillontabletten bij en breng alles aan de kook.
- Laat plm. 15 – 20 minuten koken tot de aardappel zacht en gaar is. Pureer de soep.
- Voeg de ringetjes prei en de champignons toe en laat de smeerkaas smelten in de bouillon.
- Vind je de kaas-smaak niet voldoende, voeg dan eventueel nog de geraspte belegen kaas toe (niet laten koken!!!).
- Maak op smaak met peper en zout.