Romige preisoep met kaas en champignons

Romige preisoep met kaas en champignons

Smulweb imageSmulweb

Zin in een hartige soep? Deze romige preisoep met kaas en champignons is het antwoord. √Één hap, en je bent om.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige preisoep met kaas en champignons op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Snij de 2 flinke preien in grove stukken en was deze goed. Snij het witte en lichtgroene gedeelte van de andere prei in smalle ringetjes en was ook deze prei goed.
  3. Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  4. Verhit de olie. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  5. Voeg de aardappelblokjes en de grof gesneden prei hieraan toe. Roer goed door en doe er 1 ½ liter water en de bouillontabletten bij en breng alles aan de kook.
  6. Laat plm. 15 – 20 minuten koken tot de aardappel zacht en gaar is. Pureer de soep.
  7. Voeg de ringetjes prei en de champignons toe en laat de smeerkaas smelten in de bouillon.
  8. Vind je de kaas-smaak niet voldoende, voeg dan eventueel nog de geraspte belegen kaas toe (niet laten koken!!!).
  9. Maak op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep