Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker op tafel.
- Snijd rundvlees in grove stukken. Pel uien en knoflook en snipper ze. Schil wortelen en snijd ze in blokjes. Ontvel tomaten, verwijder pitjes en snijd ze in blokjes.
- Verhit olie in een pan. Bak vlees op hoog vuur rondom bruin en kruid het met zout en peper. Voeg ui en knoflook toe en bak ze mee tot de ui begint te kleuren. Voeg tomatenpuree toe en bak het even mee om het zuur wat weg te nemen. Voeg wortelblokjes, oregano, laurierblaadjes en tomaten toe. Voeg runderfond toe en breng alles aan de kook.
- Laat vlees op een lage warmtebron zachtjes pruttelen tot het gaar is (ongeveer 1 1/2 tot 2 uur).
- Voor de slowcooker: volg de instructies tot **. Laat het vlees op een lage stand ongeveer 5 tot 6 uur koken in de slowcooker. Voeg indien nodig meer bouillon of runderfond toe, afhankelijk van de grootte van de slowcooker. Het vlees moet ongeveer 3/4 in het vocht staan.