Fritto misto di mare

Fritto misto di mare

Smulweb imageSmulweb

Fritto misto di mare, een Italiaans gerecht met kabeljauwfilet en een assortiment van zeevruchten. Het beslag is perfect gekruid met zout en olijfolie. Serveer het gerecht warm met een saus met knoflook en ansjovis. Een genot voor de fijnproever!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Fritto misto di mare op tafel.

  1. Begin de bereiding van dit streekrecept met het maken van de knoflook-ansjovissaus. Verhit hiervoor de 125 ml olijfolie in een pan. Pers de teentjes knoflook uit en hak de ansjovisfilets fijn. Voeg de geperste knoflook, gehakte ansjovis en gehakte peterselie toe aan de hete olijfolie en breng de saus op smaak met een beetje peper. Laat het geheel ongeveer 1 minuut bakken en haal de pan dan van het vuur. Schenk de saus in een kommetje.
  2. Maak vervolgens het beslag klaar. Zeef hiervoor de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Roer dan de olijfolie door de bloem met een houten lepel. Voeg daarna het lauwwarme water beetje bij beetje toe. Meng het geheel dan met een garde tot een glad beslag. Klop vervolgens met de mixer het eiwit stijf in een schone vetvrije kom en roer dit stijve eiwit voorzichtig en luchtig door het beslag. Verhit de frituurpan tot 190°C.
  3. Snijd grote dobbelstenen van de kabeljauwfilet en dep alle vis en zeevruchten goed droog met keukenpapier. Doop de vis en zeevruchten vervolgens soort voor soort in het beslag. Schud het overtollige beslag eraf en frituur de vis en zeevruchten, afhankelijk van de grootte en dikte, ongeveer 2 tot 3 minuten.
  4. Het frituren zal in delen moeten gebeuren en probeer steeds soort voor soort te frituren. Zorg daarom dat de oven is voorverwarmd op ongeveer 140°C, zodat de reeds gefrituurde delen warm gehouden kunnen worden in de oven. Laat de gefrituurde vis en zeevruchten op wat keukenpapier uitlekken. Leg tussentijds alles op een schaal die steeds in de oven wordt geplaatst zodat alles warm geserveerd kan worden.
  5. Snijd ondertussen de citroen in partjes.
eet smakelijk