Romige preisoep uit de wok met gehakt en kaas

Romige preisoep uit de wok met gehakt en kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze romige preisoep uit de wok met gehakt en kaas is zacht en vol van smaak. Snel en simpel te bereiden met weinig afwas. Perfect voor een doordeweekse avond!

15 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige preisoep uit de wok met gehakt en kaas op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in smalle ringetjes en was de prei goed.
  2. Bak het gehakt al roerend rul in een droge wok op een redelijk hoge warmtebron. Bak de ui en de knoflook mee tot glazig.
  3. Voeg plm. 1 ½ liter water en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook.
  4. Voeg de ringetjes prei erbij en laat de smeerkaas smelten in de bouillon. Laat plm. 15 - 20 minuten zachtjes koken tot de prei zacht is en de smeerkaas goed gesmolten. Af en toe roeren.
  5. Voeg eventueel nog de geraspte belegen kaas toe en maak op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep