Kantonese zoetzure varkenshaas

Kantonese zoetzure varkenshaas

Smulweb imageSmulweb

Varkenshaas wordt in dit recept gefrituurd in een beslag van ei en maizena. Gember en knoflook zorgen voor extra smaak. Ananas geeft dit gerecht een frisse smaak. Serveer met bami met eventueel een snufje zout.

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kantonese zoetzure varkenshaas op tafel.

  1. Snijd de varkenshaas in reepjes. Snijd de knoflook in stukjes en rasp de gember. Snijd de paprika in reepjes. De kern kan weggegooid worden.
  2. Klop het ei los en maak met de maizena een beslag. Zeef de maizena om klontjes te voorkomen. Laat de varkenshaasreepjes even in het beslag rollen. Voeg meer maizena toe als het beslag te dun is.
  3. Vul de wok met een laagje olie zodat de varkenshaas erin kan frituren. Frituur de varkenshaas ongeveer 4 minuten en schep het regelmatig om. Haal de varkenshaas na 4 minuten uit de wok en laat het uitlekken in een zeef of vergiet.
  4. Maak de wok schoon en doe opnieuw een klein laagje olie in de wok. Wok de gember en knoflook een paar seconden in de olie en voeg daarna de paprika toe. Wok dit 2 minuten mee.
  5. Voeg het blikje ananasstukjes inclusief het vocht toe en wok het geheel nog een minuutje. Schep alles goed door elkaar.
  6. Doe er vervolgens de rijstazijn, sojasaus en suiker of ketjap manis doorheen. Voeg zwarte peper of rawits toe en wok dit nog even mee.
  7. Schep de stukjes uitgelekte varkenshaas nog even mee in de wok en schep alles goed door elkaar.
  8. Kook de bami met een snufje zout en serveer het eventueel los van het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees