Tajine met rode poon

Tajine met rode poon

Smulweb imageSmulweb

Een gerecht met veel smaak! De vis, in heerlijke chermoula gekruid, wordt samen met aardappel, paprika, tomaat en citroen in de tajine zachtjes gestoofd. Zo gepiept en ontzettend lekker.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Rode Poon

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tajine met rode poon op tafel.

  1. Verwijder de buik- en rugvinnen, ingewanden en koppen van de rode poon. Snijd de vis in gelijke stukken.
  2. Pers voor de chermoula de citroen uit. Pers de knoflook uit en snijd de peterselie en de koriander fijn. Meng alles en voeg zout, peper, paprikapoeder, komijn, kaneel en olijfolie toe. Meng alles goed en leg de stukken vis erin.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van gelijke dikte. Maak de rode en groene paprika's schoon en snijd ze in repen. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd ook de citroenen in schijfjes.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en leg de plakjes aardappel erin. Voeg de gemarineerde stukken vis toe. Verdun de resterende chermoula met een glas water en giet het over de aardappelen en de vis.
  5. Voeg de reepjes paprika en schijfjes citroen toe en laat het geheel op een laag vuurtje ca. 30 min. zachtjes koken. Voeg de tomaten toe en laat het mengsel nog eens 30 min. pruttelen.
eet smakelijk