Kleurige stamppot met spruitjes wortel en appel

Kleurige stamppot met spruitjes wortel en appel

Smulweb imageSmulweb

Kleurige stamppot met spruitjes, wortel en appel. Gekookte aardappelen met winterwortelen puree gemaakt en melk toegevoegd. Vervolgens roerden we de diepvries spruitjes, gebakken spekreepjes met ras el hanout kruiden (met een vleugje chili-olie) en eventueel appelstukjes erdoor. Direct serveren.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kleurige stamppot met spruitjes wortel en appel op tafel.

  1. Schil de winterwortelen en snijd ze in stukjes. Schil evt. appels en snijd ze ook in stukjes.
  2. Kook de aardappelen met de winterwortelen gaar. Kook ondertussen de diepvriesspruitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Bak in 1 el chili-olie de spekreepjes krokant en voeg op het laatst 2 tl ras el hanout kruiden toe.
  4. Maak, wanneer de aardappels en wortelen gaar zijn, er puree van met 200 ml warme melk (evt. zout en peper toevoegen).
  5. Roer de (evt. appelstukjes,) spruitjes en spekreepjes erdoor. Direct serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Wortelstamppot