Stoofperen uit de tuin met koekkruiden

Stoofperen uit de tuin met koekkruiden

Smulweb imageSmulweb

Zachte stoofperen uit eigen tuin met koekkruiden, suiker, vruchtensap en rode wijn. De peren krijgen door het stoven een heerlijke smaak en kleur. Geniet ervan als dessert of serveer het bij je diner.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofperen uit de tuin met koekkruiden op tafel.

  1. Schil de peren en laat het steeltje zoveel mogelijk zitten.
  2. Smelt boter in een pan en voeg suiker toe, laat dit even zachtjes smelten zonder dat het bruin wordt.
  3. Schep de peren voorzichtig in de pan en bak ze mee. Voeg indien nodig een scheutje vruchtensap toe en laat dit mee verwarmen tot ze licht kleuren.
  4. Voeg kruiden toe en meng deze goed door elkaar. Schep na 5 minuten alles nog eens goed om.
  5. Giet tot slot een scheut rode wijn erbij en stoof de peren zachtjes gaar gedurende twee uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes