Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg

Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Een bouillon boordevol smaak met courgette, paprika, venkel en tuinerwten. Giet deze bouilon gevuld met groenten over de bieslook, tijm en rozemarijn en bedek met bladerdeeg. Goudbruin afgebakken in de oven en serveer. Je zult je verbazen over de complexe geur van deze heldere kruidenbouillon met bladerdeeg.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heldere kruidenbouillon met bladerdeeg op tafel.

  1. Maak de groenten schoon. Zweet in de olie de grof gesneden ui, winterpeen, de twee buitenste schelpen van de venkel en veel verse tijm en rozemarijn. Gebruik van de peterselie alleen de stelen, de blaadjes geven te veel kleur af. Voeg de laurierbladeren en het water toe en breng de bouillon in spé langzaam aan de kook. Laat de bouillon een half uur trekken.
  2. Zeef de bouillon vervolgens in een andere pan en maak het geheel op smaak.
  3. Laat de in blokjes gesneden courgette, paprika, venkel en de tuinerwten even kort in de bouillon garen tot ze beetgaar zijn.
  4. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd deze rond uit. Voor de juiste maat zet je de soepkop ondersteboven op het deeg. Snijd het deeg 1 á 2 centimeter groter dan de kop.
  5. Vul de soepkoppen met de geblancheerde groente en veel vers gesneden bieslook, tijm en rozemarijn. Voeg de bouillon toe.
  6. Smeer de bladerdeeg rondjes in met water en plak deze over de rijk gevulde koppen heen. Zorg dat de randen goed zijn dichtgeplakt. Let op, eenmaal dichtgeplakt kan je niets meer aan de soep doen. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met een beetje olie en bestrooi de koppen met blaadjes tijm en grof (zee) zout.
  7. Afbakken in een oven van 180 graden. Kijk gerust door het raampje van de oven. Na ongeveer 10 minuten zul je zien dat het bladerdeeghoedje bol gaat staan.
  8. Als het bladerdeeg goudbruin is kun je de soep direct serveren. Haal aan tafel het deksel er vanaf en je zult je verbazen over de complexe geur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg