Zelf eieren pasteuriseren

Zelf eieren pasteuriseren

Smulweb imageSmulweb

Pasteuriseren van eieren kan met een beetje geduld in je eigen keuken, wat goed van pas komt wanneer je rauwe eieren in gerechten, sausjes of desserts verwerkt. Lees hier hoe je zelf eieren kunt pasteuriseren.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zelf eieren pasteuriseren op tafel.

  1. Verwarm water tot 60 graden en draai het gas uit. Wacht tot de temperatuur tot 57 graden gedaald is en leg het benodigde aantal eieren in het water. Laat ze daar rustig een kwartier liggen
  2. Intussen, breng een tweede steelpannetje water op de kleinste gaspit en breng het op de gewenste temperatuur van 57 à 58 graden
  3. Leg de voorverwarmde eieren in het water van stap 2. De temperatuur zal iets dalen, maar laat alles zo laten als het is en de temperatuur komt vanzelf weer op de waarde waar u vandaan kwam. Klok vijf minuten
  4. Haal de eieren uit het water en laat ze afkoelen. Daarna verwerken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei