Kruidkoektaart met mascarpone

Kruidkoektaart met mascarpone

Smulweb imageSmulweb

Deze kruidkoektaart met mascarpone is een heerlijk dessert dat je gemakkelijk zelf kan maken. De kruidkoek is lekker gekruid en de combinatie met de romige mascarpone en frisse schijfjes appel zorgt voor een smaakexplosie. Perfect om te serveren na een lekker diner!

60 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kruidkoektaart met mascarpone op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de vorm in en bestuif met zelfrijzend bakmeel.
  2. Roer in een kom zelfrijzend bakmeel, 150 g basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout door elkaar. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot het beslag glad is.
  3. Doe het beslag over in de vorm en strijk glad. Bak in het midden van de oven de kruidkoek in ca. 1 uur gaar. Laat afkoelen.
  4. Kook intussen in een pan met appelsap, de schijfjes appel in ca. 5 min. beetgaar. Laat de appelschijfjes in een zeef uitlekken en laat afkoelen. Vang het vocht op en laat ook afkoelen.
  5. Klop in een kom de mascarpone met 50 ml appelvocht en 50 g bruine suiker stijf.
  6. Verwijder de vorm van de afgekoelde kruidkoek en leg de koek op een platte schaal. Strijk de mascarpone over de bovenkant uit en leg hierop de schijfjes appel. Bestrooi met kaneel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts