Spinazietaart met feta en gecarameliseerde ui

Spinazietaart met feta en gecarameliseerde ui

Smulweb imageSmulweb

Deze spinazietaart met zoute feta en zoete ui omlijst door knapperig bladerdeeg is een feestje voor bij de lunch of diner. De frisheid van citroen en munt vormen het perfecte tegenwicht voor hartige ingrediënten. Geef deze vegetarische taart zeker ook aan niet-vegetariërs; succes gegarandeerd!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazietaart met feta en gecarameliseerde ui op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht). Indien je spinazie uit de diepvries gebruikt, laat deze dan in een pan op laag vuur ontdooien. Snijd de ui in halve ringen en de feta in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen grondig en pers het sap uit.
  2. Verwarm een koekenpan op middellaag vuur en smelt hierin een klont boter en wat olijfolie. Bak de uien in de pan onder af en toe roeren voor ongeveer 10 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn. Voeg dan de bruine suiker en balsamicoazijn toe en laat het op laag vuur carameliseren. Haal van de warmtebron af zodra ze klaar zijn.
  3. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit een wokpan op hoog vuur en doe hierin wat olijfolie en voeg hieraan de knoflook toe. Voeg de verse spinazie toe en schep deze om tot het geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
  4. Smelt in een pan een klont boter en voeg de spinazie hieraan toe. Voeg vervolgens de helft van het citroensap en de citroenrasp toe en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Zet even apart.
  5. Breng in een pan water aan de kook en voeg de doperwten toe. Kook deze voor 3 minuten en giet ze af. Voeg muntblaadjes en citroensap naar smaak toe.
  6. Meng alle bereide ingrediënten met elkaar. Voeg de geraspte oude kaas, eieren en helft van de fetakaas toe en meng goed.
  7. Vet de taartvorm in met boter en bedek de bodem en de randen met bladerdeeg. Zorg ervoor dat het deeg de randen overlapt, zodat er straks deeg overblijft om dicht te vouwen. Voeg het mengsel toe en verdeel dit over de bodem. Verdeel de resterende fetakaas over het geheel en vouw de randen van het bladerdeeg dicht en bedek met extra deeg om de taart dicht te maken.
  8. Bak de taart in de oven in ongeveer 30-40 minuten, afhankelijk van wanneer het bladerdeeg mooi goudbruin begint te worden. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Ui Hartige taart spinazie