Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

Smulweb imageSmulweb

Deze maaltijdsoep bevat meer dan tien verschillende soorten groente! Pittige tomaten- groentensoep is lekker op elke dag en met de geroosterde broodjes en extra geraspte kaas maak je de soep helemaal af.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep) op tafel.

  1. Ontvel de tomaten (maak een kruisje in de bovenkant, leg 1 minuut in heet water, spoel af en pel). Schil de aardappelen en snijd ze in niet te grote stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 tot 2 centimeter. Snijd de knoflook in plakjes/stukjes en de winterpeen in kleine stukjes.
  2. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bovenstaande groenten toe. Roer ze goed door elkaar en laat 10 minuten koken.
  3. Neem een zakje (of gebruik een thee-ei) en doe het laurierblad erin. Sluit het zakje of thee-ei en hang het in de pan. Voeg de bouillon, tomatenketchup, tomatenpuree en suiker toe. Voeg eventueel Tomaten-bruschetta toe. Laat alles 15-20 minuten sudderen en roer af en toe.
  4. Laat de massa iets afkoelen en pureer het in de blender/keukenmachine
  5. of gebruik een staafmixer om er een gladde massa van te maken.
  6. Doe de gladde massa terug in de pan. Kook intussen de macaroni beetgaar en giet ze af. Smoor de prei in wat roomboter of olijfolie.
  7. Voeg bij de soep de gesmoorde prei, witte bonen in tomatensaus en doperwten toe.
  8. Laat nog 10-15 minuten sudderen op een zacht vuur.
  9. Voeg naar smaak Worcestershire saus en chilipoeder toe en proef. Voeg indien nodig nog kruiden, peper en zout toe.
  10. Rasp de kaas en snijd een stokbrood. Wrijf de sneetjes in met een doorgesneden knoflook. Bak ze in een grillpan of koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
  11. Serveer de soep met de geroosterde broodjes en eventueel extra geraspte kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep