Balkenbrei

Balkenbrei

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk zacht gerecht; balkenbrei! Fijn gemalen vlees met spek, boekweitmeel en rommelkruid gekookt tot brij en opgewarmd in een pan. Dankzij het krokante laagje aan de buitenkant is het perfect voor een stevig ontbijt!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml worstennat

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Balkenbrei op tafel.

  1. Kook de lever, nier en/of hart in 30 minuten gaar.
  2. Maal het vlees fijn.
  3. Vul het kookvocht aan met water tot 1,25 liter. Snijd de helft van het spek klein en bak het langzaam uit.
  4. Roer het gemalen vlees, het uitgebakken spek en het rommelkruid door het kookvocht.
  5. Voeg al roerende boekweitmeel toe. De brij moet zo dik zijn dat een lijn die erin wordt getrokken met een lepel, niet direct dichttrekt.
  6. Doe de brij in een met bloem bestoven schaal en laat het afkoelen.
  7. Snijd de balkenbrij in 1 cm dikke plakken en bak ze snel aan beide kanten in de boter tot ze lichtbruin en krokant zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees