Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mousse van wortel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul een braadslee met kokend water.
- Rasp de wortels en snijd ze in plakjes. Kook ze gaar in 20 minuten, giet ze af en laat ze iets afkoelen.
- Snijd de courgettes in plakjes en kook ze 2 minuten. Giet ze af.
- Rasp de kaas en houd 1/3 apart voor de garnering.
- Pureer de gekookte wortels samen met de eieren, 2/3 van de geraspte kaas en de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met de kruiden.
- Vet een vorm in, dit kan een cakevorm zijn of eenpersoons souffleepotjes. Bekleed de wanden dakpansgewijs met courgette. Giet de puree erin.
- Plaats de kleine vormpjes 30 minuten in de oven en de grote vorm zeker 45 minuten. Voel of het droog is.
- Haal de vorm uit de oven en keer het om. Garneer met de rest van de geraspte kaas.