Mousse van wortel

Mousse van wortel

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke mousse van wortel met een romige textuur. Gemaakt van wortels, ei, kaas en kruiden. Ook lekker voor op de camping! Dakpansgewijs bekleed met courgette en afgegarneerd met geraspte kaas.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mousse van wortel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vul een braadslee met kokend water.
  3. Rasp de wortels en snijd ze in plakjes. Kook ze gaar in 20 minuten, giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  4. Snijd de courgettes in plakjes en kook ze 2 minuten. Giet ze af.
  5. Rasp de kaas en houd 1/3 apart voor de garnering.
  6. Pureer de gekookte wortels samen met de eieren, 2/3 van de geraspte kaas en de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met de kruiden.
  7. Vet een vorm in, dit kan een cakevorm zijn of eenpersoons souffleepotjes. Bekleed de wanden dakpansgewijs met courgette. Giet de puree erin.
  8. Plaats de kleine vormpjes 30 minuten in de oven en de grote vorm zeker 45 minuten. Voel of het droog is.
  9. Haal de vorm uit de oven en keer het om. Garneer met de rest van de geraspte kaas.
eet smakelijk