Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Zalm couscouspakketjes uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de wortel en lente-ui gedurende 3 minuten, breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Meng de couscous met kaneel- en kerriepoeder en voeg toe aan het wortel-uimengsel in de pan. Roer alles goed door.
- Roer de hete groentenbouillon door de couscous, doe het deksel op de pan en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Bestrooi de zalmfilets met zout, versgemalen peper, gehakte bladpeterselie en geraspte citroenschil.
- Roer de couscous los met een vork.
- Leg 2 stukken bakpapier op elkaar, schep in het midden een bergje couscous, herhaal dit 4 keer.
- Verdeel de zalm over de pakketjes en leg er wat schijfjes citroen op.
- Vouw het bakpapier goed dicht (er mag geen stoom ontsnappen) en draai de uiteinden zodat je een soort toffees krijgt.
- Leg de pakketjes op de bakplaat of rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 15 minuten.
- Pas op bij het openen van de pakketjes, HEET!!!