Pastasaus tomaat en basilicum (ook voor kinderen)

Pastasaus tomaat en basilicum (ook voor kinderen)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pastasaus van tomaten, groenten en kruiden. Langzaam gegaard in rode wijn en bouillon en daarna gepureerd. Bak het gehakt rul en voeg het samen met suiker en azijn toe aan de saus. Laat de saus nog minstens 2 uur sudderen op middelhoog vuur totdat de alcohol uit de wijn is verdampt. Kook ondertussen de pasta al dente en serveer de saus erover. Optioneel kun je nog 125ml crème fraîche toevoegen voor een romige tomatensaus. Buon appetito!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pastasaus tomaat en basilicum (ook voor kinderen) op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten klaar en snijd de groenten grof. Verwijder het kopje van de peper en rol de peper tussen je handen om de zaadjes te verwijderen. Snijd de peper julienne en voeg deze toe aan het mengsel.
  2. Bak de tomaten op hoog vuur. Blus af met een glas rode wijn en draai het vuur laag. Voeg de rest van de groenten en knoflook toe. Voeg water toe zodat de groenten niet kunnen aanbranden en voeg vervolgens de tomatenpuree toe.
  3. Los de bouillonblokjes op in 1,5L kokend water. Voeg dit toe aan het mengsel en laat sudderen gedurende minstens 2 uur.
  4. Pureer de groenten na 2 uur sudderen met de staafmixer. Bak het gehakt rul in een andere pan zonder kruiden in olijfolie. Voeg het gehakt, suiker en azijn/citroensap toe aan de saus.
  5. Laat de saus nog minstens 2 uur sudderen op middelhoog vuur totdat de alcohol uit de wijn is verdampt. Voeg in het laatste kwartier de basilicum toe. Kook ondertussen de pasta al dente.
  6. Voeg optioneel 125ml crème fraîche toe voor een romige tomatensaus. Serveer de saus over de pasta. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden