Filet van (wilde) zeebaars

Filet van (wilde) zeebaars

Smulweb imageSmulweb

Lauwwarme filet van (wilde) zeebaars met kruidensla. Maak de vinaigrette van mosterd, knoflook en sinaasappelolie minimaal 2 uur van te voren. Verdeel de vis over de borden, voeg de kruidensla toe en serveer. Een heerlijk recept voor een zwoele zomeravond.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el sinaasappelolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Filet van (wilde) zeebaars op tafel.

  1. Maak de vinaigrette: doe de mosterd in een saladekom. Voeg dan zout, peper, knoflook, azijn, en citroensap toe, en meng het door elkaar met een vork zodat het zout oplost. Voeg dan al kloppende de olie toe. Laat het dan minstens 2 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de grill voor op 200 graden. Smeer 4 borden in met de sinaasappelolie.
  3. Maak de kruidensla aan met de olijfolie. Verdeel de plakken zeebaars over 4 borden en zet ze even onder de grill. De vis mag niet gaar worden, hooguit lauwwarm.
  4. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de vinaigrette. Leg de kruidensla als een bolletje in het midden.
eet smakelijk