Sinaasappelmousse

Sinaasappelmousse

Smulweb imageSmulweb

Deze frisse sinaasappelmousse is het perfecte zomertoetje maar kan ook in de winter prima. Met een gevulde sinaasappelschil en toeven slagroom is dit heerlijk en ook een lust voor het oog. Een lekker toetje bij elk diner!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sinaasappelmousse op tafel.

  1. Week de 4 blaadjes gelatine in ruim koud water.
  2. Was 1 sinaasappel zorgvuldig en rasp het gekleurde deel van de schil. Pers 3 sinaasappels en de citroen. Verwijder voorzichtig de vliezen uit de lege sinaasappels indien je ze wil gebruiken om met de mousse te vullen.
  3. Klop 4 eierdooiers met 75 gr suiker tot een dikke witte crème. Zeef er 2 dl van het sinaasappelsap en 1/2 dl van het citroensap boven. Voeg er 1 theelepel van de sinaasappelrasp aan toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Verwarm dit al roerende, au bain marie, tot de crème gebonden is. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Laat de crème onder af en toe roeren in een bak met koud water afkoelen.
  5. Klop intussen 4 eiwitten met 25 gr tafelsuiker stijf. Spatel er de crème door, zodra deze lobbig begint te worden.
  6. Vul met deze mousse kommetjes of lege sinaasappelschillen. Laat de mousse in de koelkast gedurende 4 uur opstijven.
  7. Klop 1 dl room met 1 eetlepel suiker. Spuit hiervan toeven op de mousse.
  8. Garneer de mousse naar wens met dunne reepjes sinaasappelschil en eventueel een blaadje munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Sinaasappel Citroen Citroensap