Franse uiensoep

Franse uiensoep

Smulweb imageSmulweb

Een Frans klassiekertje dat je (bijna) niet kunt mislukken. Met veel, héél veel uien, en een dampende bouillon. Au point, als je het ons vraagt. Het geroosterde stokbrood met gruyère maakt het af.

25 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Franse uiensoep op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
  2. Smelt de boter in de pan met dikke bodem en smoor hierin de uiringen 20 minuten tot ze zacht en bruin zijn.
  3. Pel en snipper de knoflook.
  4. Voeg deze en de bloem bij de uien en roer goed.
  5. Giet de bouillon en de wijn er in een straaltje bij en roer goed zodat de soep zonder klontjes bind.
  6. Voeg laurier, tijm en peper zout toe en stoof nog zachtjes 10 minuten.
  7. Verwarm de ovengrill.
  8. Rooster het stokbrood even onder de grill.
  9. Verwijder laurier en tijm uit de soep.
  10. Schep de soep in de kommen.
  11. Leg het brood, rijkelijk bestrooid met de kaas erop, en zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep