Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappelovenschotel om te smullen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (elektrisch).
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Leg een laagje aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi met zout, peper, uitgeknepen knoflook en geraspte kaas.
- Bedek met nog een laagje aardappelschijfjes en herhaal het bestrooien met zout, peper, knoflook en kaas. Ga door met het bouwen van de laagjes totdat de aardappelschijfjes op zijn.
- Bestrooi ook het laatste laagje aardappelschijfjes met zout, peper, knoflook en kaas.
- Giet er slagroom overheen en voeg eventueel een scheutje melk toe als het vloeistofniveau te laag is. Het vocht moet minstens tot halverwege of 3/4 van de schaal staan.
- Plaats in de oven gedurende 30-40 minuten op 200 graden.
- Halverwege de baktijd, schep de aardappelschijfjes om, zodat ze die bovenop liggen en zich goed kunnen onderdompelen in het vocht.