Aardappelovenschotel om te smullen

Aardappelovenschotel om te smullen

Smulweb imageSmulweb

Deze aardappelovenschotel is om te smullen. Een laagje aardappelschijfjes bestrooid met zout, peper, knoflook en geraspte kaas. Bouw de laagjes door net zolang het op is. Giet er slagroom overheen en eventueel een scheutje melk. In de oven 30-40 minuten op 200 graden en halverwege omscheppen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappelovenschotel om te smullen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (elektrisch).
  2. Vet een ovenschaal in met boter.
  3. Leg een laagje aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi met zout, peper, uitgeknepen knoflook en geraspte kaas.
  4. Bedek met nog een laagje aardappelschijfjes en herhaal het bestrooien met zout, peper, knoflook en kaas. Ga door met het bouwen van de laagjes totdat de aardappelschijfjes op zijn.
  5. Bestrooi ook het laatste laagje aardappelschijfjes met zout, peper, knoflook en kaas.
  6. Giet er slagroom overheen en voeg eventueel een scheutje melk toe als het vloeistofniveau te laag is. Het vocht moet minstens tot halverwege of 3/4 van de schaal staan.
  7. Plaats in de oven gedurende 30-40 minuten op 200 graden.
  8. Halverwege de baktijd, schep de aardappelschijfjes om, zodat ze die bovenop liggen en zich goed kunnen onderdompelen in het vocht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees