Tom kha kai

Tom kha kai

Smulweb imageSmulweb

Deze smakelijke, Thaise Tom kha kai soep met lekker veel kip, oesterzwam en kokosmelk, kruiden en lekkere groenten is een echte smaaksensatie.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 g Sereh / Citroengras
  • 15 g Koriander
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tom kha kai op tafel.

  1. Maak bosui en citroengras schoon en was ze. Snijd bosui in fijne ringetjes en houd de groene uiringetjes apart. Snijd kipfilet in kleine reepjes en oesterzwammen in fijne reepjes.
  2. Fruit witte uiringetjes samen met kipreepjes en oesterzwam in hete olie. Bestrooi met laos en voeg kippenbouillon toe. Voeg citroengras toe en breng het geheel aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg kokosmelk toe en breng het opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en voeg taugé toe.
  4. Voeg vlak voor het opdienen groene uiringetjes en korianderblaadjes toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep