Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Quiche met brie cranberrys tomaat en basilicum op tafel.
- Maak van de bloem en de boter een fijn kruimeldeeg. Voeg 1-2 el koud water toe en vorm het deeg tot een bal. Laat 20 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 200°C/heteluchtoven 180°C/gas stand 6.
- Vet de quichevorm of springvorm in. Rol het deeg uit tot een lap die de bodem en opstaande rand van de vorm bedekt. Leg er bakpapier in en bak het deeg 10 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en bak nog eens 5-10 minuten totdat de taartbodem gebakken is. Draai de oven lager naar 180°C/heteluchtoven 160°C/gas stand 4.
- Verdeel de Cranberry Compote over de taartbodem en leg er de basilicumblaadjes, tomaten en brie op.
- Meng de eieren met de room, breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en giet dit mengsel over de vulling.
- Bak de taart in 45 minuten goudbruin.