Friese uienstamppot

Friese uienstamppot

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker uit het Noorden: Friese uienstamppot met stukjes kaas en ham. De azijn en boter maken het smeuïg. Warm de kaas en ham nog even mee en breng op smaak met peper. Heerlijk!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Friese uienstamppot op tafel.

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Kook de aardappelen en de uien in ± 15 minuten in een pan met 2 dl water en zout gaar.
  3. Snijd intussen de korstjes van de kaas en snijd de kaas in blokjes.
  4. Giet de aardappelen en uien boven een kom af en stamp ze met een pureestamper fijn. Voeg al roerend zoveel kookvocht toe dat de stamppot smeuïg wordt.
  5. Roer er de azijn en de boter door, schep de kaas en de ham erdoor en warm die al roerend ± 2 minuten mee.
  6. Breng op smaak met peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Sauzen Vlees Kruiden