Stoverij van rund (met lever nier en reuzel)

Stoverij van rund (met lever nier en reuzel)

Smulweb imageSmulweb

Deze stoverij van rundvlees, nier en lever is heerlijk mals en zacht. Het vlees is rondom bruin gebakken en gestoofd met ui, azijn, donker bier, en geweldige kruiden zoals laurier en tijm. Het brood met mosterd maakt deze stoverij compleet!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Rundernieren
  • 10 g Tijm vers
  • 500 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoverij van rund (met lever nier en reuzel) op tafel.

  1. Snijd het rundvlees, de schoongemaakte nier en de lever in gelijkmatige blokjes.
  2. Doe de reuzel in de pan en bak hierin al het vlees rondom bruin. Voeg nu de uien toe en bak ze mee. Roer de bloem erdoor.
  3. Doe het geheel over in een grote pan en voeg de azijn toe, een kwart liter water en het flesje donker bier. Verwarm alles. Roer nu nog de tijm, de laurier en wat peper en zout erdoor.
  4. Besmeer de sneetjes brood met mosterd en leg ze in de pan. Leg de deksel op de pan en laat alles ca. 2 uur zachtjes stoven. Voeg indien nodig af en toe een beetje water toe.
  5. Als al het vlees zacht is, bind de saus dan met water en bloem. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Roer dit goed door gedurende een paar minuten, totdat alles mooi gebonden is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees