Roergebakken kerrierijst met gehakt groenten en eieren

Roergebakken kerrierijst met gehakt groenten en eieren

Smulweb imageSmulweb

Een herfstige twist op een Aziatisch gerecht. Deze roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren, op smaak gebracht met kerriepoeder en sambal, is snel en makkelijk te maken. Geserveerd met partjes ei, selderij of peterselie en op smaak gebracht met peper en zout.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Roergebakken kerrierijst met gehakt groenten en eieren op tafel.

  1. Kook rijst als je geen restant hebt. Pel en snipper uien en knoflook. Maak de paprika schoon, verwijder zaadlijsten en pitjes en snij in stukjes. Verkruimel het bouillontablet en los op in 3 eetlepels heet water. Kook eieren hard en snij in partjes.
  2. Verhit olie en fruit hierin de ui en knoflook lichtgeel. Voeg kerriepoeder toe en fruit dit 30 seconden mee. Voeg gehakt toe en bak rul.
  3. Voeg paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de opgeloste bouillon en sambal toe en roer goed door. Schep rijst door het gehakt.
  4. Garneer met partjes ei en selderij of peterselie en maak op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Ei