Nutella cupcakes

Nutella cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Genieten doe je met deze heerlijke Nutella cupcakes! Een smeuïge chocolade cupcake met een verrukkelijke ganache van Nutella en hazelnoot. Ideaal om te delen met vrienden en familie.

45 min bereiden

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Nutella cupcakes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 oC. Zet 18 papieren vormpjes in de muffinbakplaat. Rooster de hazelnoten bruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Hak ze daarna in grove stukjes.
  2. Klop de boter met de suiker, bakmeel en eieren in een grote kom met de handmixer in 2-3 minuten glad. Roer de Nutella erdoor tot alles goed vermengd is. Schep het beslag in de vormpjes, niet meer dan 2/3 vol!
  3. Bak de cakejes 20 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en duw de randjes terug en laat de cakejes op een rooster afkoelen.
  4. Doe de chocolade, boter en de suikerstroop in een kom. Zet de kom in de magnetron en verwarm dit op hoog vermogen met intervallen van 30 seconden. Na elke 30 seconden de inhoud goed doorroeren. Zodra alles goed gesmolten is de hazelnoten en vanille essence erdoor roeren.
  5. Als de cakejes goed zijn afgekoeld, verdeel de ganache met een lepeltje over de bovenkant van de cakejes. Eventueel kunnen hier nog chocoladekrulletjes/spikkels overheen gestrooid worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Cupcakes Nutella