Aioli met de staafmixer

Aioli met de staafmixer

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je binnen no-time een verse aioli. Meng eieren, zout, peper, honing, mosterd, knoflook en olijfolie met de staafmixer tot een romige emulsie. Voeg eventueel nog kruiden toe naar smaak. Bewaar de aioli in de koelkast.

10 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aioli met de staafmixer op tafel.

  1. Doe de eieren, zout, peper, honing, mosterd en geperste knoflook in de maatbeker.
  2. Schenk de olijfolie in de maatbeker tot maximaal 500 ml en zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de maatbeker.
  3. Zet de staafmixer aan, houd de beker stevig vast en trek de staafmixer langzaam omhoog. Zet de mixer uit en plaats hem op de bodem en herhaal het langzaam omhoog trekken nog één keer. De aioli is nu klaar.
  4. Voeg indien gewenst nog kruiden toe naar smaak en bewaar in de koelkast, maximaal 7 dagen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen