Creme prospere

Creme prospere

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker onder de nagerechten: vanillecrème bovenop een schaal fruit. Eenvoudig te maken en o zo lekker!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Rode Bessen

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Creme prospere op tafel.

  1. Zet de melk met de boter en suiker op een klein vuur.
  2. Scheid de eieren.
  3. Meng de eidooiers met het vanillepoeder of custardpoeder en roer goed totdat alle klontjes verdwenen zijn.
  4. Giet voorzichtig het eigeelmengsel bij het melkmengsel en laat dit wat indikken, maar zorg er wel voor dat het mengsel niet kookt!
  5. Klop vervolgens de eiwitten goed stijf.
  6. Als de vanillecrème afgekoeld is, schep er dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten doorheen.
  7. Snijd het fruit van uw keuze in stukjes en doe het in een glas. Houd enkele stukjes apart voor de garnering.
  8. Giet de vanillecrème over het fruit en laat het geheel goed afkoelen in de koelkast.
  9. Serveer het nagerecht koel en garneer met een stukje vers fruit erbovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts