Varkensfiletrollade met witte wijnsaus

Varkensfiletrollade met witte wijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Een feestmaal zonder twijfel: varkensfiletrollade met witte wijnsaus. De rollade wordt gevuld met knoflook en gebakken met rozemarijn en boter tot het vlees lichtbruin is. Geserveerd met een champignonjus. Lekker en makkelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 850 g Varkensrollade mager

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Varkensfiletrollade met witte wijnsaus op tafel.

  1. Laat de rollade op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de uien in stukjes en de champignons in schijfjes. Snijd twee knoflookteentjes in de lengte in kleine partjes.
  3. Maak kleine inkepingen met een scherp mes in de rollade en vul deze met de knoflookpartjes.
  4. Smelt boter in een braadpan op matig vuur. Als bijna alle schuim van boter is weggetrokken, leg dan de rollade in de pan en braad deze aan. Draai de rollade met behulp van een vleestang of houten spatel en vleesvork een paar keer om, zodat het vlees rondom lichtbruin wordt.
  5. Draai het vuur laag en braad de rollade met het deksel schuin op de pan in 50 minuten tot 1 uur gaar (afhankelijk van gewicht). Bak ondertussen in een koekenpan de uien en champignons. Pers de knoflook erboven uit en voeg de rozemarijnnaaldjes toe. Haal de pan van het vuur.
  6. Haal de rollade uit de pan als het vlees gaar is en wikkel het in aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten. Schenk ondertussen wijn in de pan, roer de aanbaksels los, voeg het champignonmengsel toe en laat de jus even doorkoken.
  7. Haal de rollade uit de folie en knip het netje open en verwijder deze. Snijd de rollade met een groot mes in dunne plakken. Serveer met de champignonjus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen