Engadiner walnotentaart

Engadiner walnotentaart

Smulweb imageSmulweb

Geniet van zoete walnoten en honing in deze heerlijke Engadiner walnotentaart. Met een krokante bodem en zijdezachte vulling is dit Zwitserse recept het feestje zelf. Een uniek taartje, perfect voor bijzondere gelegenheden.

45 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Engadiner walnotentaart op tafel.

  1. Snijd 150 gram boter in kleine stukjes. Mix deze samen met 90 gram suiker en een snufje zout door elkaar. Voeg de bloem en het ei toe en kneed hiervan een mooi samenhangend deeg dat niet aan je handen kleeft. Voeg eventueel wat bloem toe of een klein scheutje melk. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast.
  2. Breng voor de vulling de slagroom, 150 gram suiker en de honing aan de kook. Hak de walnoten grof en voeg ze samen met een snuf zout en 30 gram boter toe aan de pan. Laat nog 3 minuten zachtjes koken en draai daarna het vuur uit.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vorm in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg iets groter uit dan de grootte van de bakvorm. Bekleed de bakvorm met het deeg en druk goed tegen de rand aan.
  4. Rol het deeg iets groter uit dan de grootte van de bakvorm. Bekleed de bakvorm met het deeg en druk goed tegen de rand aan.
  5. Verdeel de lauwwarme walnotenmassa over het deeg. Bak de taart laag in de oven voor 40-50 minuten, tot het deeg van de taart goudbruin is. Als de notenmassa tijdens het bakken te bruin wordt, dek dan af met aluminiumfolie. Geniet van de Engadiner walnotentaart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Walnotentaart