- 200 g Lamsrack
- 200 ml Water
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Lamsrack met honing-muntjus op tafel.
- Oven voorverwarmen op 200º C.
- Hak de teentjes knoflook fijn.
- Snijd de muntblaadjes fijn.
- Verwijder de zaadjes en hak de Spaanse peper zeer fijn.
- Kook de broccoli beetgaar en laat het uitlekken.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de lamsracks rondom bruin.
- Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Braad de lamsracks in de oven in 8 minuten op 175 graden van binnen rosé.
- Bak de helft van de knoflook gedurende 30 seconden in het bakvet. Voeg de bouillon, wijn en honing toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Roer de aanbaksels los. Roer de boter en munt door de jus. Breng de jus op smaak met zout en peper.
- Neem het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Bak in een hapjespan de rest van de olie en knoflook met rode peper 30 seconden zachtjes. Voeg de broccoli toe en bak nog 4 minuten tot de broccoli warm is. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Schenk de jus over het vlees en serveer de broccoli bij de lamsracks.