Stoofpot van hertenvlees

Stoofpot van hertenvlees

Smulweb imageSmulweb

Hertenvlees in blokjes gebakken met zilveruitjes en spek, behoeft geen uitleg. Hef het glas Bordeaux en geniet van deze rijke smaken. Paddenstoelen (worden geweekt in ruim water) maakt het helemaal af.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofpot van hertenvlees op tafel.

  1. Snijd het hertenvlees in stukken van ongeveer 2x2cm. Snijd de wortel en selderijstengels in kleine blokjes. Week de paddenstoelen 30 minuten in ruim water. Gooi het weekwater van de paddenstoelen niet weg, je kunt het gebruiken om de saus nog meer smaak te geven.
  2. Neem een grote stoofpan met een dikke bodem, verwarm daarin de olijfolie, en bak de blokjes spek even aan. Schep ze uit de pan en bak dan in dezelfde pan, de stukjes hertenvlees rondom bruin. Voeg 2/3 van de zilveruitjes toe en bak ze even mee.
  3. Hak de gewelde paddenstoelen in stukjes en doe ze samen met de wortel, bleekselderij en de stukjes spek in de stoofpot. Schep alles goed om en voeg jeneverbes, laurier, peper en zout toe. Giet er zoveel wijn over dat alles ruim bedekt is met het vocht. Voeg de tomatenpuree toe, schep alles nog eens om en laat zo een anderhalf uur sudderen.
  4. Voeg de rest van de zilveruitjes toe en vul eventueel het vocht aan met het weekwater van de paddenstoelen. Laat alles nog een half uur stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Strooi er voor het opdienen nog wat versgehakte platte peterselie over.
  6. Als de saus te dun is naar je zin kun je het geheel wat laten inkoken door nog wat na te stoven zonder deksel op de pan. Je kunt de saus eventueel ook binden met wat beurre manié maar eigenlijk zorgen de zilveruitjes al voor de juiste binding.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje