- 360 ml Bami Trafasie
- 360 ml Bami Trafasie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Moksie metie trafasie op tafel.
- Snijd kipfilet in stukken. Voeg Roast Red Pork Trafasie (marinade) toe aan het vlees tot het vlees ondergedompeld is en marineer het geheel 2-3 uur. Marineer het vlees een dag tevoren in de koelkast.
- Rooster het vlees op de barbecue of bak/grill het in de oven op 200 graden. Verdeel in dat geval de overblijvende marinade en enkele klontjes boter over het vlees. Snijd het vlees vervolgens in reepjes. De overgebleven saus na het roosteren/grillen, wordt gebruikt bij het serveren.
- Bak voor de Chinese mie de eieren in 2 eetlepels hete olie gedurende enkele minuten en schep ze vervolgens uit de pan. Kook de Chinese mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken in een vergiet.
- Voor de Tjauw-Min Trafasie, fruit de ui in 7 eetlepels olie lichtbruin. Voeg prei, julienne wortel en broccoli (roosjes) toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toe. Roerbak ook dit enkele minuten. Voeg daarna de Chinese mie toe en bak het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten op.