Babyhapje ratatouille

Babyhapje ratatouille

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk babyhapje met ratatouille, perfect voor de eerste hapjes! Aubergine, courgette, paprika en ui stoven in een tomatensaus met verse kruiden. Serveer warm en laat de kleintjes genieten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Babyhapje ratatouille op tafel.

  1. Snijd de aubergine, courgette, paprika, patisson en ui in kleine blokjes. Snij de knoflook heel fijn.
  2. Zet een zware braadpan op groot vuur met een flinke scheut olie. Als de olie heet is voeg je de blokjes groenten toe. Roer goed. Eerst bakken de groenten in de olie, maar al snel laten ze hun vocht los en verandert het bakken in stoven. Laat zachtjes sudderen terwijl je af en toe roert.
  3. Snij ondertussen de tomaten in kleine blokjes en voeg die na 15 minuten toe. Laat nog eens 15 minuten sudderen terwijl je af en toe roert. De tomaten veranderen nu in een heerlijke saus waarin de groenteblokjes verder garen.
  4. Voeg een scheutje azijn toe (om het wat pittiger te maken, citroensap mag ook) en snijd de boterhammen in kleine blokjes. Voeg ook boterhamblokjes aan de ratatouille toe, samen met de fijngesneden verse kruiden. Laat nog 1 minuut sudderen.
  5. Klaar! Schep de ratatouille in een schaal en serveer.
  6. Voor de volwassenenversie: laat de boterhamblokjes weg en voeg zout, peper, een beetje suiker en (gerookt) paprikapoeder toe. Snijd alles wat minder klein. Verder hetzelfde. Eet warm of koud en bewaar een restje voor de volgende dag.
  7. Bonus: Op deze website vind je nog meer vegetarische recepten voor baby's.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje