Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

Smulweb imageSmulweb

Deze amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei is een smaakmaker voor elk etentje. Heerlijke tonijnblokjes gemarineerd in gember, sojasaus, limoensap en balsamico. Samen met de ontvelde tomaten en knapperige prei zorgt dit gerecht voor een verfijnde smaak.

45 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei op tafel.

  1. Snij de tonijn in gelijke blokjes van 2 cm. Meng voor de marinade de gember, sojasaus, limoensap, balsamico en 2 el olijfolie. Schep de tonijnblokjes erdoor en laat afgedekt in de koelkast 1-2 uur marineren.
  2. Ontvel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij het lente-uitje, de kappertjes en gedroogde tomaatjes heel fijn en meng door de tomatenblokjes. Breng op smaak met zout, peper en 1 el olijfolie. Zet tot gebruik afgedekt weg.
  3. Verhit frituurolie tot 170 graden. Snij de prei in zo dun mogelijke reepjes van 5 cm. Meng de bloem door de preireepjes in een zeef en schud de overtollige boek er af. Frituur de preireepjes lichtbruin, houd ze met een schuimspaan steeds in beweging tijdens het frituren. Laat de prei op keukenpapier uitlekken.
  4. Schep de tomatentartaat met behulp van de uitsteekring op het midden van bordjes.
  5. Neem de tonijnblokjes uit de marinade, bestrooi ze licht met sesamzaad en verdeel over de tomatentartaartjes.
  6. Garneer elke amuse met een plukje gefrituurde prei.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei Amuses