Aubergines en oesterzwammen met sesamzaad en lekkere stukjes

Aubergines en oesterzwammen met sesamzaad en lekkere stukjes

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvol Oosters gerecht met aubergines, oesterzwammen en lekker veel groenten. Rooster de sesamzaadjes voor een extra bite. Geserveerd met gestoomde rijst en een snufje kaneel. Het perfecte wok gerecht voor elk seizoen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aubergines en oesterzwammen met sesamzaad en lekkere stukjes op tafel.

  1. Was de aubergines en verwijder de steelaanzet. Snijd de aubergines eerst in de lengte in vieren en daarna in plakjes. Verwijder de stelen van de oesterzwammen, maak de hoeden schoon met keukenpapier en snijd in repen. Snijd het vlees eerst in dunne plakjes en daarna in repen.
  2. Pel de sjalotten en knoflook en schil de gemberwortel. Snijd de sjalotten in dunne ringen en hak de knoflook en gemberwortel fijn.
  3. Verhit een wok of koekenpan en rooster de sesamzaadjes omscheppend tot ze beginnen te geuren. Haal ze uit de pan en zet apart. Verhit vervolgens 2 eetlepels olie in de pan en roerbak het vlees tot het rondom gekleurd is. Haal uit de pan. Roerbak de aubergines in de resterende olie en voeg de paddestoelen toe. Bak 2-3 minuten mee.
  4. Voeg de sjalotten, knoflook en gemberwortel toe aan de groenten en schep het vlees en sesamzaadjes erdoorheen. Meng de rijstwijn, sojasaus, sambal en 100 ml water door elkaar en voeg toe. Breng op smaak met wat kaneel en zout en laat alles 3-4 minuten doorwarmen.
  5. Maak de maïzena glad met een scheutje koud water. Roer door de saus en laat kort koken. Proef en breng indien nodig verder op smaak. Bedruppel met sesamolie en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen