Amok - vis gestoomd in curry en kokosmelk

Amok - vis gestoomd in curry en kokosmelk

Smulweb imageSmulweb

Amok is een traditioneel Cambodjaanse gerecht van witvis, gestoomd in kokosmelk en curry. Geserveerd met Chinese kool en basilicum, gestoomd in bananenbladeren en afgemaakt met een scheutje kokosmelk, rode peper en citroenblad. Een heerlijke Aziatische smaaksensatie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amok - vis gestoomd in curry en kokosmelk op tafel.

  1. Snijd van het bananenblad 4 vierkanten van 15 x 15 cm en maak er bakjes van met behulp van nietjes (of cocktailprikkers).
  2. Snijd de vis in stukken (niet te klein). Roer de currypasta, eidooiers, vissaus, garnalenpasta, kokosmelk, korianderwortel en zout goed door elkaar. Voeg de vis toe.
  3. Smoor de Chinese kool enkele tellen aan in een beetje sojaolie. Verdeel de kool en basilicum over de bakjes. Verdeel het vismengsel over de bakjes.
  4. Stoom de bakjes in een stoompan in circa 20 minuten gaar.
  5. Garneer met de achtergebleven kokosmelk, rode peper en het citroenblad.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Zuivel