Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Omas appelmoes op tafel.
- Vul een schaal met water en roer het citroensap erdoor. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en schil dan de stukken. Snijd de appels in kleine stukjes en doe ze meteen in de schaal met citroenwater om verkleuring te voorkomen. Of schil de appels heel snel.
- Giet de appels af door een vergiet en doe de natte stukjes in een pan. Het is niet erg als de appels nog nat zijn, een beetje water is nodig. Doe de suiker en kaneel erbij en schep alles goed om.
- Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet en zet dan het vuur laag. Leg het deksel ietsje schuin op de pan, zodat het niet helemaal dicht is. Kijk na een kwartier: zijn de stukjes appel helemaal zacht? Zo niet, nog 5-10 minuten langer.
- Als je nog stukjes appel ziet, heb je appelcompote. Als je het even met de pureestamper stampt, wordt het appelmoes.