- 30 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gestoomde zalm met spinazie en tomaat roomkaas op tafel.
- Snijd de zalm in porties van ongeveer 120 gram per stuk. Pekel de zalm door 40 gram zout op te lossen in 960 gram water en de zalm hierin te laten trekken. Dit duurt ongeveer 6-7 uur.
- Leg de gezouten zalm in een stoomoven en stoom op 50 graden gedurende ongeveer 20 minuten.
- Als u geen stoomoven heeft, bak de zalm dan in een team van fijngesneden uien, wijn en water. Laat de vis sudderen, niet koken.
- Snipper sjalot en knoflook en bak in een koekenpan met boter zonder toevoeging van kleur. Voeg dan de gewassen spinazie toe en laat zacht worden. Voeg de gehakte, geroosterde walnoten toe en breng op smaak met zout.
- Ontvel de tomaten. Snijd ze in kleinere stukken en rasp de kaas (bij voorkeur cheddar). Knijp een beetje citroensap erover. Meng alles samen met de cottage cheese.